Tien gezonde eet tips voor een dynamisch levensgevoel
Gebruik een voeding die voor het overgrote deel uit fruit en groenten bestaat, aangevuld met wat zaden en noten.
Eet vooral rauw. Een voeding die op levend voedsel gebaseerd is bevat de hoogste kwaliteit natuurlijke energie.
Leer de basisprincipes van de juiste voedselcombinaties en pas ze toe. Zo zorg je voor een goede en gemakkelijke vertering.
Eet gezond biologisch, volgens de biologische behoefte van je organisme.
Eet langzaam, rustig en geniet van elke hap. Laat zoveel mogelijk zintuigen bij dit genot betrokken zijn.
Kauw de voedselbrij langdurig door. Zorg ervoor dat iedere vezel van de voeding goed doorspeekseld wordt, tot al je voedsel vloeibaar is geworden.
Indien je tot op de dag van vandaag niet veel rauwkost gegeten hebt, begin dan met kleine hoeveelheden. Laat ieder maaltijd voorafgaan door een kleine portie
rauwkost. Zodra je dit lekker vindt, zal je met plezier deze porties vergroten.
Eet niet te veel: na een stevige maaltijd gaat er veel bloed naar het spijsverteringsstelsel voor een optimale vertering. Daardoor krijgen andere delen van het
lichaam minder bloed waardoor je je vermoeid voelt.
Drinken niet bij het eten. Is je voedsel “te droog”, dan eet je waarschijnlijk te veel geconcentreerde en zetmeelrijke kost. Natuurlijke voeding daarentegen
bevat veel sap en geeft een aangename mondsensatie zonder gebruik te maken van extreme smaakstoffen en zout. Wil je drinken, doe dit dan steeds wanneer je maag leeg is.
Vermijd te eten na 18 uur. Je voelt je ’s morgens beter. Het lichaam ontdoet zich ’s nachts van gifstoffen. Als je blijft eten tot je slapen gaat krijgt het
lichaam de kans niet zich van zijn gifstoffen te ontdoen, want dan moet het zich bezighouden met de vertering.